onsdag 28 maj 2014

v 22

Hej!

Vi hade en fantastisk cykeldag till Tjärnheden i tisdags. Allt flöt på och bäst tyckte (tillfrågade) eleverna att det var med den avslutande, oerhört jämna brännbollsmatchen som spelades. Ett ynka poäng skilde mellan lagen.
På Tjärnheden fick alla elever genomföra ett cykelprov, eller snarare fyra. Det skulle bromsas INNAN ett streck där deras gamla mormor låg. Stackars mormor blev överkörd ett antal gånger.., men efter lite träning så fick alla stopp i tid (jag tror dock att mormor inte hade blivit överkörd om hon legat där på riktigt). Det snirklades genom uppställda koner, kördes runt runt i en cirkel och det tävlades om att kunna köra långsammast en uppmätt sträcka.
Samarbete tränades i 36-leken (fråga er barn om hur den går till) och det åts pastasallad i sol och kylig vind.

Ionsdags har eleverna presenterat olika yrken, bl a. frisör, polis, rektor och lokalvårdare och kamraterna har lyssnat uppmärksamt och ställt frågor. Bra jobbat!
Elevernas kloka och fina textrader som alla börjar med Om jag fick bestämma sitter nu uppe i klassrummet och skänker härliga vårfärger  till klassrummet (bakgrundspappret eleverna klistrat sin text på) och önskningar om en bättre värld.
Bild kommer till veckan.

Veckans ord (10 +2 frivilliga)
sjutton
choklad
skjorta
skicklig
kött
chans
sjöng
konung
igen
biljett

omkring
unge

Trevlig Kristi himmelfärds helg!
Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar