fredag 23 maj 2014

v 21

Hej!

Idag har vi haft sista NO-lektionerna för terminen och vi har pratat och gjort uppgifter som handlar om våra 5 sinnen och vi pratat berättelser som har med människor och naturen att göra, t ex om Solen och Nordanvinden och Herdepojken och den magiska stenen.

Det har det också varit sista kompissamtalet och Lina hade möjlighet att vara med oss. Eleverna har fått fundera kring vad som är lätt, svårt och viktigt för dem vid konflikter. Det är inte alltid lätt att svara på frågor som har med vad man själv tycker i olika situationer!
Tanken är att kompissamtalen kommer att fortsätta nästa år, men då kanske inte lika ofta.

På tisdag är det CYKELDAG och på måndag kommer polisen på besök i skolan för att kontrollera cyklarna så kom ihåg att ert barn behöver ha med sig sin cykel till skolan på måndag också.

Jag vill påminna om att eleverna ska ha intervjuat en person och tagit reda på mer om hans/hennes yrke till på måndag.

Skolavslutningen är nu bestämd till fredagen den 13/6 kl 10, eleverna börjar dock som vanligt på morgonen! Om det är opassande väder för avslutningsfirande så förläggs den i Sälenhallen, i annat fall så njuter vi av promenaden över gångbron till Olnispa.

Nästa vecka är det en kort vecka med ledigt torsdag och fredag, även fritids är stängt.

När det gäller veckans ord framöver så kommer de elever som vill utmanas lite extra att ha möjlighet att träna på 12 ord, alltså 2 ord utöver de 10 orden. De 2 orden är FRIVILLGA och kommer att förhöras vid samma tillfälle som de övriga 10. Några av orden är i repris från vintern.

magnet
schimpans
schäfer
gitarr
tjurig
schema
kines
skillnad
skjuta
noll
emellertid
Magnus

Avslutar med att skicka en uppmaning att noggrant undersöka hår och hårbotten på era barn och behandlar (om så behövs!) då vi fått rapporter om några fall av huvudlöss.

Trevlig helg!
Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar