fredag 16 maj 2014

v 20

Hej!

Så var det fredag igen och vilket härligt avslut på arbetsveckan med ett så fantastiskt väder!

På torsdag v 21 har vi städdag och då går vi ut och städar vår tilldelade del av skolgården. Ett tips är att ta med handskar att ha på sig för att slippa blåsor!

I veckan har vi läst ut Bröderna Lejonhjärta och många tyckte det var tråkigt att den var slut och hade en önskan om att det skulle finnas en fortsättning på boken. Hon är (var) ju helt fantastisk den där kära Astrid på att fånga barn (och vuxna)!
I veckan har eleverna också läst in några minuter på en ljudfil för att varje år dokumentera deras läsutveckling. Under tiden var Marie (svenskalärare i åk 4-5) i klassrummet. Hon gav eleverna i uppgift att välja två faktatexter om djur som de skulle mixa ihop till en skön kompott i text och bild - det blev fantastiska fantasidjur och det var en uppskattad uppgift som genomfördes med lust!

På NO har vi idag pratat om våra fem sinnen och eleverna har på olika stationer fått använda sina olika sinnen. Smaksinnet gjorde vi gemensamt och jag gick och droppade 4 av de 5 olika grundsmaker som vi kan känna. Det var med spänning, förtjusning, gillande och ogillande som eleverna mottog söta, salta, sura och beska droppar! Vilken grundsmak är det som saknades?


I slutet av NO-lektionen berättade och visade Leya tillsammans med pappa Kalle bilder från deras resa till Sri Lanka. Leya hade också med sig en del saker därifrån, som t ex pengar och torkat kobajs som gjorts om till papper. Vi fick bl a. se bilder från ett dagis, en havssköldpadd- och en elefantfarm och flera farliga ormar. Leya berättade bl a. om hur kanel framställs och om hur de räddad hundratals havssköldpaddsägg från att spolas ut till havs.
Presentationen var ett uppskattat inslag och kompisarna hade många frågor! Kul!









Veckans ord:
idrott
folk
lopp
hopp
vinkar
regnar
tänka
ugn
bänk
blinka

Trevlig solskenshelg!
/Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar