tisdag 17 september 2013

Trollskogen 26/9


Torsdag den 26 september är det friluftsdag för år F-2. Vi kommer att åka till Trollskogen, Hundfjället. När vi kommer fram äter eleverna deras frukt innan vi tillsammans går uppför halva backen. Där finns en grillplats, där vi kan lämna våra ryggsäckar. Vi kommer titta runt i Trollskogen och äta vår matsäck vid grillplatsen.  

Barnen kommer som vanligt till skolan på morgonen, 7.45. Vi kommer att åka med hyrd buss från skolan kl. 8.30 och vara tillbaka i tid innan ordinarie bussar går hem från skolan, 13.50.

Vi kommer inte att ha med någon mat från skolan. Det är därför viktigt att var och en tar med en rejäl matsäck som räcker hela dagen. Både fika och lunch. Möjlighet att grilla korv finns, men ert barn kommer få grilla sin egen korv.  I matsäcken kan ni t.ex packa ner mackor, pannkakor, frukt och något att dricka. (ej läsk)

Om ni av någon anledning inte har möjlighet att ordna matsäck åt ert barn är det bra om ni talar om det för klassläraren senast måndag 24 september, så ordnar vi smörgåspaket genom bespisningen i skolan.

Tänk på att det är kläder efter väder som gäller! 

Packa inte i "bra att ha saker" utan fokusera på det som verkligen behövs. Till exempel bra skor på fötterna för att undvika skavsår och vrickningar.

Tips på packlista:

Tallrik och bestick - plast eller papp (om det behövs)

Något att sitta på - har ni inte sittunderlag så ta en dagstidning och stoppa i en plastpåse.
Extra strumpor
Regnkläder
Mössa och vantar

Vattenflaska
Varm dryck om det blir kallt
Kåsa att dricka ur
Smörgåsar
Choklad för energipåfyllning - typ Kexchoklad







Tunn varm tröja som extra lager om vädret blir kyligt. Barnen blir svettiga när de går och sen kalla när vi ska stanna och laga mat, då kan det vara skönt med en extra tröja att byta
med eller ta på utanpå den andra.


Hör av er om ni har några frågor om friluftsdagen!
Johanna, Jenny, Serap, Martina, Ida, Ammi, Karin och Catta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar