fredag 20 september 2013

Elevernas säkerhet på väg till och från Sälens skola.

Elevernas säkerhet på väg till och från Sälens skola.


P.g.a. tillbyggnationen av matsalen har elevernas vägar in till och ut från skolområdet förändrats. Detta berör de elever som går eller cyklar till skolan.

Jag vill förmedla min oro för elevernas säkerhet till er som vårdnadshavare. T.ex. har elever från ”hyllan” börjat snedda över vägen vid Dalaboden istället för att använda övergångsstället vid Centrumhuset. Somliga kommer cyklande från hyllan, cyklar i full fart över vägen in till parkeringen, utan att överhuvudtaget stanna till vid vägen. Andra tar sig visserligen över vägen via övergångsstället men cyklar sen längs trottoaren i full fart och tar kurvan in till skolan utan att stanna till. På parkeringen framför skolan förekommer både buss- och lastbilstrafik utöver biltrafiken, och detta är ingen lämplig plats för cykling. Min önskan är att ni följer ert barn till skolan en dag och kommer överens om vilken väg barnet ska ta.

En bidragande orsak till elevernas brådska kan också vara att de är ute i sista minuten. Se till att era barn kommer iväg i god tid på morgonen så att de slipper stressen.

Vill då också passa på att påminna er om att år 1-5 börjar 07.45 och F-klassen kl: 08.00. Allt för många elever kommer för sent på morgonen. Var snälla och respektera elevernas starttider.

Med förhoppning om att vi alla kan hjälpas åt att göra vägen till och från skolan så säker som möjligt för alla elever.

Sälen 20 september 2013.
Inga-Maj Fjällborg
Rektor




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar