torsdag 25 oktober 2012

Tomteland!


Resa till Tomteland

Fredagen den 30:e november planerar F-2 en studieresa till Tomteland i Gesunda.

Vi börjar i vanlig tid och kommer att åka från skolan ca 8.15 och planerar att vara framme vid Tomteland 10.00.
På eftermiddagen hämtar bussen oss 14.30 och vi räknar då med att vara vid skolan ca 16.00.

Detta innebär att elevernas skoldag förlängs med ca 4 timmar den här dagen. Eleverna kommer inte att få kortare skoldag vid annat tillfälle som ”kompensation”. Eftersom skolskjutsarna redan gått när vi kommer tillbaka, behöver era barn hämtas av er vid skolan. För de barn som har fritidsplats längre den dagen, är Stjärnan och Vargtjutet öppet som vanligt när vi kommer tillbaka.

Alla tar med sin egen matsäck. Ett enklare fika, macka eller frukt äter vi när vi kommer fram. Sedan planerar vi lunch runt tolvtiden och ytterligare något litet fika innan vi ger oss av hemåt. Så ladda ryggsäcken rejält så det räcker för två fika och ett lunchtillfälle. För er som inte har möjlighet att ordna matsäck åt era barn så hjälper skolan till med smörgåspaket. Meddela senast tisdagen den 27:e om ni behöver smörgåspaket.

Aktiviteterna på Tomteland är i huvudsak utomhus, så det gäller att ha varma kläder med sig/på sig.

På Tomteland finns en del souvenirer, godis (och annat trams) att köpa. Vi på skolan tillåter eleverna att ta med egna pengar. Max 100:-. Det är däremot upp till er föräldrar att besluta om ert barn får ta med pengar eller ej. Eleverna har ansvar för sina egna pengar under hela dagen. Det kan också vara bra om ni i hemmen diskuterat med ert barn vad pengarna bör användas till.

Vi i skolan behöver veta att ni i hemmen tagit del av detta och att ni godkänner att ert barn får en förlängd skoldag.

Idag, torsdag, skickar jag hem denna lapp med eleverna. Lämna svarstalongen till klassläraren senast torsdagen 1:a november.
 
Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar