måndag 22 oktober 2012

Samrådsmöte 24/11-11

Närvarande: Agneta Åhs-Sivertsen, Inga-Maj Fjällborg, Malin Thorsell, Monica Gustavsson, Kaan Abrahamsson, Camilla Lind, Ann-Sofie Brändholm och Anki Tedfelt

Trivselenkät

Inga-Maj presenterade resultatet av årets enkät. Hon har muntligt intervjuat år 3 utifrån enkätens frågor.

Svarsfrekvensen på föräldraenkäten för fritids var mycket låg. Vi pratade om vad det kan bero på och hur vi kan göra för att öka intresset till nästa år.

Inga-Maj kollar med övriga rektorer om resultatet ska läggas ut på skolans hemsida.
Runathon
 
På joggingdagen kan eleverna ordna sponsorer för att samla in pengar till Barncancerfonden. Föräldrar har kritiserat att pengar samlas in på skoltid. Vi diskuterade frågan och beslutade att fortsätta med detta men att inte "lyfta" de elever som samlar in mest pengar eller som sprungit flest varv, utan "lyfta" eleverna på skolan som helhet.Morgonbemanning
För de elever som inte är inskrivna på fritids finns ingen ansvarig personal innan kl: 7.30 på mornarna.

När elever, som inte är sjukanmälda, inte kommer till skolan ringer klassläraren hem för att kontrollera att inget har hänt på väg till skolan.

Skolskjuts
Skolan är inte ansvarig för eleverna under tiden i skolskjuts, det är bussbolaget.

Skriftliga omdömen
Skolan skickar bara hem omdömen via mail, detta för att spara papper. Den som vill ha ut det i pappersformat kan naturligtvis begära det.

Skolmaten
Frågor har kommit från föräldrar angående skolmaten, upplevelsen är att maten har försämrats. Inga-Maj kontaktar Jocke Åslund angående matsedeln. Lärarna undersöker i klasserna vad eleverna tycker om skolmaten.

Vägen till Sälenhallen
Alla klasser har en vuxen med sig när de går till och från Sälenhallen.

En permanent lösning kommer tidigast hösten 2012.

Ungdomsgården
Inga-Maj för dialog med ansvarig i kommunen angående alternativ lokal till Ungdomsgården. Vi har även önskemål om en öppen fritidsverksamhet för åk 4-6.

/Malin Thorsell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar