fredag 28 mars 2014

v13

Hej!

Så var det fredag igen!

I tisdags hade vi en fantastisk friluftsdag på längdskidor! Alla elever var på skidor praktiskt taget hela dagen. Alla åkte mellan 3-12 km, vilket var mellan 1 och 4 varv på Pulsenslingan. Utöver det så var det mycket skidträning i att åka i knappliften och sen nedför i backen bredvid slogboden där vi höll till. Dessutom så fick vi helt fantastiskt väder!

På kompissamtalet så läste jag en sägen om trollet Slihall som heter Trollguldet i fäboden. Den har många tänkvärdheter att förmedla om hur man bör vara mot varandra och vad man då kan få tillbaka.

På NO:n idag har eleverna börjat arbeta med balansvågen. De fick i uppdrag att först uppskatta och skriva sin föreställning (hypotes) om ett föremåls vikt i jämförelse med ett annat. Därefter undersökte de med hjälp av balansvågen hur det låg till. De tränade sig på att använda uttryck som lättare än, tyngre än och lika tungt som.

Vi har under veckan också pratat om Earth hour som infaller imorgon, kl 20.30-21.30. Eleverna har fått rita av sin hand och skriva en sak på varje finger för vad de och vi alla kan tänka på för att inte påskynda klimatförändringarna som sker. Årets Earth hour tema i år är: Bilen, Bostaden, Biffen, Börsen.

Veckans ord den här veckan är:
ofta
många
sagt
väldigt
teckning (som man ritar)
faktiskt
bredvid
sjöng
sjöng
hennes

Ha en härlig helg och kom ihåg att släcka lamporna imorgon kväll! Mys i mörkret!
/Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar