fredag 7 mars 2014

Hej!

Här kommer lite information om vad vi har jobbat med och vad vi kommer att jobba med framöver på NO lektionerna.

På NO:n har vi tidigare den här terminen jobbat med att lära oss om lufts egenskaper genom att göra olika laborationer. Därefter har vi lärt oss om magnetism genom olika laborationer som handlat om magneters egenskaper, kraft och testat vilka material som är magnetiska. Avslutningsvis gjorde alla olika uppgifter; några konstruerade egna experiment, andra gjorde olika typer av spelplaner, och några fortsatta med att undersöka olika material.

Nu har det blivit dags att plocka fram och börja jobba med NTA-lådan för den här terminen, Balansera och väga. Eleverna kommer i det temat att utforska balans och jämvikt genom att balanser olika föremål och bygga olika konstruktioner, bl. a en mobil. Alla uppdrag i NTA-temat följer samma arbetsgång. Uppdraget presenteras och efter det börjar alla med att fundera över vad de tror kommer att hända eller vad de kommer att upptäcka. Därefter skriver alla ner sin förutsägelse (hypotes). Sen undersöker, experimenterar eller prövar de sina förutsägelser, jämför dem med resultatet och sammanfattar vad de lärt sig.

Så här såg det ut idag när eleverna skulle balansera fjärilar på en penna.


Vill ni läsa mer om NTA (Naturvetenskap och teknik för alla) kan ni göra det på hemsidan, www.nta.nu. Där finns också mer information om temat Balansera och väga.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar