fredag 14 mars 2014

v. 11


Hej!

Fredag igen! Vad tiden springer iväg! 

Klassen ska vara med i en tävling som Brandskyddsföreningen anordnar. Som ett förberedande arbete har vi i veckan läst tidningen om Flammy, som alla elever också fått ett exemplar av. Vi har också spelat Flammys spel (flammy.nu) där eleverna fått använda sina lärdomar från tidningen och vår diskussion. Alla elever har fått i uppgift att undersöka och fylla i en enkät över hur brandsäkerheten hemma ser ut. Detta behöver eleverna hjälp med av en vuxen. Som tävlingsbidrag ska klassen fundera ut tips och idéer för vad de kan göra för att förhindra bränder och har möjlighet att vinna 500 kr till klasskassan. Enkäterna behöver komma in till på tisdag för att hinna registreras in i tid så det vore till stor hjälp om enkäterna kan fyllas i under helgen.

Vi har planerat att ha en friluftsdag på längdskidor tisdagen 25/3 (v.13). Mer info om den kommer snart!

Vi fortsätter jobba med Astrid Lindgren som ett temaarbete i svenskan och har den här veckan sett på Allra käraste syster som eleverna sedan har skrivit en resumé på. Vi fortsätter att läsa högt ur Bröderna Lejonhjärta och det börjar bli bra spännande borta i Törnrosdalen.


Här är en bild från brassundervisningen med Marie i tisdags. Jag är imponerad av ljudet alla får till med antingen trumpeten eller trombonen. Även om det ofta låter hellre än... :)

Ha en trevlig helg!
/Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar