torsdag 20 februari 2014

Hej!

Så var det dags för sportlov! Jag håller tummarna för att det fina vädret som varit i veckan återfinner sig på lovet.

Vill påminna alla om att ta hem alla sina saker från sin hyllplats i hallen, senast imorgon fredag! Allt som ligger kvar kommer att samlas ihop och läggas i en stor säck.

Häromdagen bjöd Alexander och Serap på gitarr-, respektive sånguppvisning (Blinka lilla stjärna), det var ett uppskattat inslag!

Efter sportlovet är det dags för längdskidåkning, se tidigare blogginlägg med information från Catta.

Vi har börjat jobba lite annorlunda med veckans ord. Alla har fått en ny större skrivbok att skriva sina ord i. De skriver upp orden och sen ska de också hitta på meningar där orden finns med. Tanken är att man dels tränar orden, men framför allt för att träna sig på att använda dem i ett sammanhang och därmed tränar sin ordförståelse. Antingen skriver man en mening för varje ord, eller så använder man flera av orden i samma mening. Orden ska vara skrivna i den form som de står. Viktigt är också (som alltid) att tänka på mellanrum mellan orden, stor bokstav och punkt.

Läxmapparna har delats ut som vanligt, tanken är att läxorna kan göras innan och/eller efter lovet. Det finns även möjlighet att vara kvar på läxhjälpen imorgon för att jobba med läxorna då, om man vill det.

Veckans ord är:

tung
taket
låg
jaga
kök
sjuk
kände
många
ful
full

Jag önskar alla ett härligt sportlov! Ses på tisdag v 10!
Jennie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar