fredag 23 augusti 2013

Veckobrev v.34

Hej!

Under först skolveckan har vi på Sälens skola haft värdegrundsvecka. Vi har pratat om skolansregler, klassrumsregler, hur man är som kompis m.m.
Vi haft ett tema - Shrek. Jag har läst boken Skräck och sen har eleverna målat en Skräck eller en Skräckprinsessa. 
Vi har sett filmen Shrek och eleverna har jämfört boken med filmen. Vi har utifrån Shrek prata om hur vänner är och vilka saker som sårar. 



I torsdags var vi till Olnispagården och hade samarbetsövningar F,1 och 2. "Team Challenge" blev mycket uppskattat =) När vi kom tillbaka till skolan fick eleverna skriva om dagen. 
En av de kladdigare stationerna var att lyckas plocka upp ett äpple i en vattenlåda och sedan plocka upp en chokladbit som låg i mjöl utan att använda händerna! Inte så enkelt som det kanske låter...många grupper fick kämpa många gånger och länge innan de lyckades. (Det var frivilligt) 






 Under några veckor på hösten kommer eleverna i klassen vara med i ett forskningsprojekt ForskarFredag höstförsöket 2013. Klassen ska följa och dokumentera en björk. Eleverna kommer ta kort på trädet varje fredag och sen kommer jag ladda upp bilderna till forskarna. Om ni vill läsa mer om projektet så gå in på den här sidan: www.forskarfredag.se och klicka på massexperiment och sedan höstförsöket 2013. 

För de barn som äter frukost på fritids så måste de vara här senast 7.20.

Nästa vecka kommer eleverna följa schemat. Det är idrott onsdag och torsdag. Bibliotek på onsdag. 

På onsdagar ska läxorna lämnas in. Förhör på veckansord är på onsdagar. Nya läxor kommer delas ut torsdagar.

Trevlig helg!
Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar