fredag 11 januari 2013

Veckobrev v.2


Hej!

Första veckan bara sprang iväg och eleverna har lärt sig om ental och tiotal på matten. På svenskalektionerna har vi arbetat med vokaler och konsonanter.



Jag bloggade ut vårens idrottsschema i början av veckan men det var inte riktigt tydligt så nu har Catta gjort ett nytt som finns i ett tidigare blogginlägg. Det som är viktigt inför nästa vecka är att det är skridskor på tisdag, på baksidan av skolan, och inneidrott på torsdag. Ni ska alltså INTE lämna era barn vid idrottshallen på tisdagar fram till sportlovet.

Under hösten har både år 1 och 2 haft rastkompisar. Vi upplever att det har fungerat bra och många elever har önskat att vi fortsätter med detta. För att eleverna ska utöka sin kamratkrets kommer vi mixa elever från ettan och tvåan. Vilken rastkompis man får lottas fram varje morgon. Slumpen avgör om det blir en etta eller tvåa, kille eller tjej. Utanför lärarrummet sätter vi upp namnen på eleverna så att alla lätt kan se vilken rastkompis de har. Eleverna har rastkompisen på förmiddags- och eftermiddagsrasten. På måndagar och fredagar har man rastkompisen på förmiddagsrasten.

Jag har mailat hem information om hur man kan hindra smittspridning genom god handhygien samt råd vid springmask, vinterkräksjukan, huvudlöss och hudinfektioner.

Under jullovet fick ni hem information om familjewebben som finns på infomentor.se Där kan ni bla. se ert barns omdömen.

Trevlig helg!
Johanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar