fredag 24 augusti 2012

Veckobrev v.34

Första skolveckan är slut och det är dags för helg. Veckan har gått väldigt fort och vi har hunnit med mycket.
På svenskalektionerna har eleverna arbetat med bokstaven S och de har skrivit om deras sommarminne. På matten har de arbetat med siffran 1.
Alla har jobbat jättebra och de är väldigt effektiva så till veckan måste jag leta fram extra uppgifter =)

Idag gjorde vi bokstavspyssel. Tanken är att vi till nästan alla bokstäver ska göra ett pyssel. Idag pysslade vi spindlar. Många spindlar blev det, så eleverna har nog med sig några stycken hem... De spindlar som blev kvar i skolan har jag hängt upp i en gren mellan vårat och tvåornas klassrum.

 
 
 
 

Måndagar, onsdagar och fredagar äter eleverna frukt inne i klassrummet men tisdagar och torsdagar äter de frukt utomhus under första rasten. Frukten som ni skickar med bör vara frukt som är lätt att äta som t.ex banan, äpplen, vindruvor eller en grönsak såsom morot eller paprika. En smörgås är också ett bra alternativ.

Några viktiga nummer som kan vara bra att ha är:

Arbetsrummet år 1-2: 18756
Sjukanmälan: 18755
Skolsköterskan: 18512
Mitt nummer: 070-154 77 13

Nästa vecka kommer en bokstavsläxa delas ut på måndag. Elever ska leta efter bokstaven I i olika tidningar. De ska klippa ur de som de hittar och ta med de till skolan på torsdag. Eleverna får med sig ett bokstavskuvert hem på måndag.
På torsdag kommer första läsläxan delas ut. Den ska lämnas in onsdag veckan därpå.

Påminner om vaccinationspappret som skolsköterskan vill ha in. Om ni vill träffa skolsköterskan så är hon på skolan på onsdagar.

Ha en trevlig helg!

Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar