tisdag 12 augusti 2014

VÄLKOMNA TILL DEN "NYA" BLOGGEN!

Äntligen ett nytt läsår! På måndag den 18/8 kör det igång igen - i vanligt ordning prick kl 07.45. Det som dock är en förändring är att den här bloggen inte längre kommer att användas som en källa för informationshämtning, utan bara som ett undervisningsmoment i ämnet Svenska. Självklart är ni välkomna att kika in titt som tätt, för det kommer att hända saker här, må ni tro!

Eleverna ska själva få testa på att skriva på bloggen och berätta för de som är intresserade av att läsa vad de har för sig om dagarna. En gång i veckan kommer en eller två elever att berätta i ord och vissa fall även bild vad som hänt under veckan.

Jag som håller i svenskundervisningen för år 3 i år heter Jenny Lövenberg. Jag jobbade med ettorna i fjol och har i år ansvar för svenska i nya tvåan och trean.

Det är bra att få testa att skriva för en publik. Kanske utvecklar vi blogganvändandet lite mer allteftersom läsåret går. Jag har lite idéer och om de får frågan kan jag tänka mig att eleverna också har både en och två idéer själva. Möjligheterna är ju nästan oändliga, så varför inte ta vara på dem?