fredag 31 januari 2014

Veckobrev v.5

Hej!

Jag kommer så här på fredagskvällen på att jag inte skrivit klart veckobrevet, så här kommer ett. Jag har varit hemma med sjuka barn idag och Lina Samuelsson, resurspedagog på skolan, har vikarierat för mig. De har idag fortsatt med Astrid Lindgren temat och har sett filmen Hoppa högst och därefter skrivit en resumé. NO-lektionerna som skulle ha varit idag flyttas istället till tisdag, vi kommer då att avsluta arbetet om lufts egenskaper och därefter börja undersöka magnetism alternativt börja jobba med terminens NTA-låda, Balansera och väga.
Lina höll också, även denna vecka, i det kompissamtalet med klassen.

Jag vill börja med att påminna om att meddela senast fredag (det var idag det), 31/1, angående eventuellt behov av skidutrustning till friluftsdagen 5/2. Jag påminner också om att lösa ut liftkort tills dess, om det inte redan är gjort.

Förhöret av veckans ord nästa vecka blir på torsdag morgon eftersom vi har friluftsdag på onsdag.


Veckans ord denna vecka är:

skolskjutsen
skjul
stjärnklar
stjärngosse
stjärna
skjuta
skjutbana
stjälpte
skjorta
stjärt

Trevlig helg,
Jennie

fredag 24 januari 2014

Friluftsdag

God fredag!

Alpin skiddag onsdagen den 5:e februari i Tandådalen Östra
Information om friluftsdagen på Tandådalen kommer att delas ut i början av nästa vecka. Men jag tänkte att information om liftkort kan vara bra redan nu innan helgen. Liftkort ska medtagas och ni som inte ännu har löst ut det - gör det. Om ni inte hinner innan den 5/2 så finns det information om det i brevet som kommer hem nästa vecka. Behöver man låna skidor m.m. vill vi ha reda på det så snart som möjligt, och senast den 31/1.

Jag kommer att vara borta  på utbildning på tisdag och Birgitta kommer då att vikariera för mig.

Trevlig helg!
/Jennie

onsdag 22 januari 2014

Veckobrev v.4

Hej!

Den här veckan har vi påbörjat ett arbete i svenskan som handlar om Astrid Lindgren. Det kommer att fortlöpa större delen av terminen.

Det kommer att vara friluftsdag på onsdag v.6. Det kommer att komma mer information om dagen snart. Vad som är klart är att det bli skidåkning i backarna på Tandådalen östra.

Veckans ord denna vecka är:
Sjöodjurets
Skära
Sken
Skymningen
Skepp
Sjunka
Skötte
Sköna
Sjuksköterskan
Sjuttio

Ha en fortsatt bra vecka och helg!
Hälsningar,
Jennie

torsdag 16 januari 2014

Veckobrev v.3

Hej!

Den här veckan börjar skridskoåkningen på torsdagar, alltså idag.
På fredag kommer Birgitta att vara vikarie för mig hela dagen. Jag ska göra den avslutande uppgiften på utbildningen. Lina kommer att komma till oss på fredagar och ha kompissamtal. Det börja hon med den här veckan och kommer att fortsätta ha resten av terminen.

Den här veckan är det en engelska läxa istället för en matteläxa. Eleverna har också läsläxa och veckans ord, se nedan. Kom ihåg att läxmapparna ska tillbaka till skolan på onsdagar!

Veckans ord är
Chili
Tjock
Kjolar
Chans
Kysser
Kinden
Känslor
Kärlek
Kyrkan
Tjata

Ha en fortsatt bra vecka och helg!
/Jennie

fredag 10 januari 2014

Idrott v3-8


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7kHvbbM-2Vd0sRTmJ6JOAAC3ZX9ADxwG7EN91HBh_f4HfvQy2vvDQpuoqn3gT0aDPaaYMBFWIZVRmnUI6gdk__zP7xJHpY_UuSfyKv4OO1fVWx05Xv0zVlEfI_lAZfSOI4-45J-n1DUE/s1600/skating1.jpg

 

Skridskoåkning vt. 2014. Start. V.3

Alla klasser har en skridskolektion och en inneidrott.

År 2 åker på torsdagar.

Vår köldgräns är -20, skulle det vara kallt och någon måste värma sig så är det såklart ok. Mössa UTAN tofs eller pannband under hjälmen är fiffigt.

När temperaturen ligger precis på gränsen finns snabb info på facebookgruppen:

Vi på Sälens skola

Mvh

Catta

 

torsdag 9 januari 2014

Veckobrev v 2

Hej,

Så var det ny termin och dags för det (och mitt) första veckobrev! Det känns roligt att träffa eleverna igen och att få börja jobba. Det kommer att bli spännande och väldigt lärorikt! Idag har vi jobbat med att berätta om oss själva med hjälp av bilder. Och vi kommer att fortsätta med att jobba med reklam.

Jag heter Jennie Dahl och är alldeles snart klar med min lärarexamen. Jag bor i Sälen sedan snart 10 år tillsammans med min sambo och två barn. Jag kommer att vara vikarie för Johanna den här terminen och nästa.

Catta  informerar om att idrotten på onsdagar är inomhus och på torsdagar är det skridskor som gäller fr o m nästa vecka fram till sportlovet. Alla uppmanas att ta med sig egen skridskoutrustning. De som absolut inte har har möjlighet att fixa egen utrustning så finns det att låna. Men låneskridskorna är få och vi kan inte lova att det finns utrustning om det är många som inte har.

Läxmappar delas ut imorgon. Det är sen viktigt att dessa tas med tillbaka till skolan på onsdag varje vecka. Veckansord denna vecka är

Fort
Bromsa
Krockar
Moppe
Stolpe
Rondell
Stopp
Olja
Rost
Kosta

Vi hörs och syns,
Jennie