torsdag 13 juni 2013

Tack för i år!


Då var elevernas första skolår slut och det är dags för ett lååångt sommarlov. Den här dagen är alltid tvådelad...man längtar efter den men när den väl är här så är den jobbig.
Men nu är det sommarlov och jag ska inte får träffa "mina barn" på två månader!  Efter att ha umgåtts med era barn nästan varje dag under 10 månader så känns de ibland som mina egna barn. Och Ja, jag kommer att sakna dom!

Det har varit ett år då vi kämpat ihop och lyckats med så mycket! Det har varit ett år då vi har både skrattat och gråtit ihop. Det har varit fantastiskt lärorikt och roligt att jobba med er och lära känna både er elever och er föräldrar det här året.
Ett stort tack till alla er föräldrar för att ni är så hjälpsamma, lättsamma och positiva! 


Tack snälla för den fina presenten! Den passar mig alldeles perfekt! =)


Idag fick eleverna baka två tårtor som vi åt upp innan lunch. Det blev vår lilla klassavslutning.











Ha ett skönt sommarlov så ses vi igen den 19 augusti kl.8.00.



Kramar Johanna

onsdag 12 juni 2013

Fjärilars liv

Idag är några elever från klassen i tidningen. Det finns ett reportage om NTA-temat Fjärilars liv.



Johanna

tisdag 11 juni 2013

Sommarkryss

Idag har eleverna haft sommarkryss under förmiddagen. Under sommarkrysset samarbetar elever från förskoleklassen upp till år 5 med olika klurigheter. Det kan vara minnessaker, sånger, bygga torn, kasta boll etc.
Det är vi lärare som bestämmer vad grupperna ska göra på stationerna och när gruppen "löst" klurigheten så får de en fråga som de ska svara på. Svaret skriver de in i ett korsord och när krysset är löst har de fått fram ett lösenord.
Imorgon, onsdag, presenteras vilken grupp som vann =) 

På min station skulle gruppen tillsammans komma ihåg 32 olika saker....


Sommarkrysset är uppskattat och eleverna hade roligt!

Johanna

fredag 7 juni 2013

Veckobrev v.23


Hej!

Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan sommarlov. Elevernas första skolår är snart slut och det har gått väldigt fort!

Nästa vecka går eleverna vanliga tider måndag-onsdag. På torsdag är det skolavslutning. På tisdag är det ingen idrott då vi har sommarkryss fram till lunch.

På torsdag äter eleverna lunch som vanligt i skolan. Om ni vill hjälpa ert barn med kläder, frisyrer etc. så är ni välkomna till skolan 11.30-11.50. Efter det går vi till Olnispagården där skolavslutningen beräknas start ca 12.30. Fika finns att köpa på Olnispa efter skolavslutningen.

Jag vill också påminna er om att ni inte får fotografera andra barn än era egna (och dem ni har tillåtelse av föräldrarna att fotografera). Vänligen respektera detta, även om en skolavslutning självklart är mysig att ha bilder ifrån.

Nästa vecka kommer vi sätta in de sista papprena i pärmarna och sedan binda ihop dom. Eleverna kommer även att få ta hem en del material så det är bra om ni skickar med en plastpåse som de kan lägga saker i.

Eftersom jag var ledig i onsdags så hann jag inte ordna läxor till era barn så sista veckan får bli utan läxor.

Trevlig helg!
Johanna  



tisdag 4 juni 2013

5-kamp!

Idag har vi haft fadderverksamhet med år 4. Planen var att vi skulle gå till Olnispagården men vädret fick oss att byta plats till Sälenhallen.

I Sälenhallen hade år 4 förberett en 5-kamp. Eleverna fick tävla i Hoppa säck, Hästskokastning, Längdhopp, Äta kex och vissla samt Stafettlöpning.








Eleverna i vår klass hade förberett en tipspromenad men efter 5-kampen och fika så var vi tvungna att gå tillbaka till skolan igen så på onsdag ska vi gå den istället.