onsdag 27 mars 2013

Veckobrev v.13


Hej!

En kort skolvecka är slut och det är dags för påsklov!

Imorgon är eleverna lediga – glöm inte det! =)

Idag har klassen haft besök av Skapande skola. Eleverna har fått sjungit månadssånger och gjort rörelser till sångerna.

Vi avslutade dagen med att äta påskkaniner. Tack snälla Felicia för de goda och fina kakorna =)



Glad påsk önskar jag er!
Johanna

fredag 22 mars 2013

Veckobrev v.12


Hej!
I torsdags planterade eleverna blommor. I maj kommer alla elever få varsin fjärilslarv som de ska ta hand om och se hur den utvecklas till fjäril. Eleverna är väldigt spända inför fjärilarnas ankomst =) Tanken med blommorna är att de ska bli mat till fjärilarna.




På onsdag är det belöning! Elevernas belöning är gossedjursparty. Alla får ta med sig ETT gossedjur till skolan den dagen.

På torsdag är eleverna lediga. Fritids är öppet för de som har plats där.

Kom ihåg att titta i klädlådorna utanför f-klassen. På påsklovet töms de!


Trevlig helg!

Johanna

torsdag 21 mars 2013

Svarta duken


I tisdags gjorde eleverna en berättelse tillsammans. Jag hade hittat på en början och sedan fick eleverna hitta på en person och en händelse som skulle vara med. Fantasin flödade och eleverna hittade på alla möjliga spännande händelser som kunde vara med i berättelsen =)

När vi var färdiga med berättelsen fick eleverna måla den bild de kunde se starkast framför sig när de blundade. Bilderna fick de sedan lägga i ”rätt” ordning. Jag limmade fast bilderna på ett svart papper och de fick skriva en mening till bilden.




Berättelsen finns uppsatt utanför vårt klassrum så kom gärna in och titta på den =)





fredag 15 mars 2013

Veckobrev v.11


Hej!
Idag har eleverna fortsatt arbeta med deras faktatexter. Nästan alla grupper är färdiga med planschen. När planschen är färdig har eleverna skrivit stödord och sedan redovisat inför klassen. Eleverna är jätteduktiga på att redovisa inför varandra.


Igår hade vi en trevlig friluftsdag. Mer om dagen finns i blogginlägget nedanför.

Nästa vecka vill jag att ni skickar med ert barn en blomkruka. Vi ska nämligen plantera blommor. Skriv gärna namn på krukan.

Utanför F-klassen finns lådor med kvarglömda kläder. Det ligger även kvarglömda kläder på fönsterbrädan och bordet mittemot toaletterna. Leta igenom dessa och titta om ni äger något av det som finns snarast. På påsklovet kommer lådorna tömmas.



Trevlig helg!

Johanna

torsdag 14 mars 2013

Inte ett moln....


Så långt ögat kan nå.... Vi kunde inte få det bättre kunde både lärare, elever och föräldrar konstatera =)



Alla åkte skidor från Versjön till Smågan. Några valde att åka buss från Smågan och hem. 


Fika i solen.

Underbart! =)


Jag åkte längdskidor tillsammans med några elever tillbaka till Versjön. Där plockade bussen upp oss och när vi kom tillbaka till skolan skrev alla elever om dagen.



Johanna 

tisdag 12 mars 2013

Friluftsdag torsdag!


Hej därhemma!

Beträffande friluftsdagen nu på torsdag, har vi lärare idag belutat att ändra vår rutt. Efter att ha kontrollerat förhållandena i skidspåren vid Hemfjällstangen mot Mellanfjällsstugan, så är de i dagsläget tyvärr inte i bästa skick (isiga/hårda/diffusa att hålla sig i).

För att alla elever ska få en så trevlig upplevelse som möjligt så väljer vi istället att åka buss till Versjön. Därifrån skidar vi till Smågan (ca 4 km). Vasaloppsspåret underhålls och där är det fint skidföre. På hemvägen har eleverna möjlighet att välja på att åka buss från Smågan eller skida tillbaka till Versjön och där hämtas upp av bussen. 

Så då får vi istället se fram emot en dag "i fädrens spår"...


Hälsningar

Karin, Marit och Johanna m fl

fredag 8 mars 2013

Veckobrev v.10


Hej!

Idag har vi haft en stjärndag igen! =) Eleverna har i grupper skrivit faktatexter om ett djur som finns med i någon Pettson och Findus bok. De har letat fakta både på google och i böcker. De har arbetat fantastisk bra och det är så roligt att se vilket bra samarbete det är i klassen!




Nästa vecka är det friluftsdag på torsdag! Vi kommer åka längdskidor från Hemfjällstangen till Mellanfjällsstugan. I onsdags delade jag ut lappar ang. detta och ni ska fylla i svarstalongen och lämna till skolan senast måndag.

Trevlig helg!

Johanna

tisdag 5 mars 2013

Sms:a frånvaro


Från och med idag kan ni skicka ett sms och anmäla ert barns frånvaro från skolan. 

Nr: 070- 263 78 88

Ni kan naturligtvis fortfarande ringa och anmäla frånvaron, om ni hellre vill det.

Nr: 187 57 


söndag 3 mars 2013

Info inför v.10


Hej!
Vilken hörlig sportlovsvecka vi har haft! Hoppas er vecka har varit lika bra som min =)

Imorgon, måndag, är det vanlig skoldag. Det är ingen läxhjälp då vi flyttat den till fredagar istället.

På tisdag är det längdskidor på idrotten. Om ni har möjlighet skjutsa era barn till Sälenhallen direkt på morgonen. Det finns möjlighet att lämna kvar skidorna vid Sälenhallen under skidveckorna. Skidorna kommer förvaras inlåsta i ett omklädningsrum. Om ni ej har egen utrustning så finns det att låna.
Eleverna kommer åka skidor både tisdag och torsdag v.10, 11 och 12 om föret håller i sig.
Om ert barn ska ta med sig skidorna hem efter idrottslektionen kommer de själva få bära de tillbaka till skolan. Tänk på att skicka med skidremmar så de kan sätta ihop skidor och stavar för att underlätta bärandet. Alternativt lämnar de skidorna vid Sälenhallen så hämtar ni föräldrar de vid skoldagens slut ;)

Onsdag – vanlig skoldag.

Torsdag – Jag är på utbildning hela dagen. Marit, Birgitta, Ammi och Susanne har klassen. De har skidor på idrotten.

Fredag – Vanlig skoldag. Läxhjälp 12-12.45.

På måndag drar utvecklingssamtalen igång. Alla har fortfarande inte bekräftat utvecklingssamtalstiden...det vore bra om ni gjorde det så snart som möjligt. 

Kom ihåg att titta på ert barns omdöme innan utvecklingssamtalet. Omdömena finns på familjewebben.

Trevlig kväll!

Johanna