fredag 22 februari 2013

Veckobrev v.8


Hej!

Den här veckan har vi gjort experiment på no:n. Vi har avslutat temat Vatten. I måndags testade eleverna vad som flyter och sjunker. I torsdags gjorde vi experiment med en apelsin och ägg =)




Nästa vecka är det lov och fritids är öppet för de barn som har sagt till om plats.

Jag vill att ni som INTE bekräftat ert barns utvecklingssamtalstid gör det.

Efter sportlovet kommer år 1 och 2 ha ett läsprojekt tillsammans. När eleverna läst ut läsläxan och bänkboken kommer de få skriva en bokrapport och fylla i en bokrygg. Bokrygggen kommer sättas upp vid ytterkläderna och när eleverna tillsammans läst ett visst antal sidor kommer det bli en bokfest! =)

Från och med idag, fredag ligger allas skriftliga omdömen ute på familjewebben. Inloggningar till detta fick ni per post vid jul. Har dessa kommit bort, hör av er till Ingela på expeditionen. Det är viktigt att ni tittat på omdömena innan utvecklingssamtalet. Omdömena är något som både ni föräldrar och ert barn bör ha tagit del av innan ni kommer till samtalet.

Läxhjälpen kommer framöver ligga på fredagar 12-12.45.

Torsdag den 28 mars (skärtorsdan) är det studiedag. Fritids är öppet för de som har plats där.

Ha ett trevligt lov!
Johanna


måndag 18 februari 2013

Längdåkning


Hej föräldrar och barn!

Efter sportlovet är det dags för längdåkning på idrotten.
Vi kommer att åka v.10, v.11 och v.12 om föret håller i sig..
Den 13 mars kommer år 3-5 ha en alpindag i Kläppen och den 14 mars kommer år 1-2 gå på fjälltur.
Jag kommer att ha en del skidor och pjäxor att låna ut, och de kommer att förvaras i ett omklädnadsrum. Det går bra att ha kvar sin skidutrustning som då förvaras i ett annat omklädnadsrum som låses efter skoldagens slut. Självklart går det bra att ta med skidor bara för dagen.
Pekka, snöskotersafari hjälper mig med pistning och Stefan Andersson kommer att köra lite spår, sedan spårar vi själv några ”äventyrsslingor” Bäverrundan!!!!!

Vi kommer såklart även leka med skidor, skidskytte, staffetter, kull, hopprep med skidor på m.m


Frågor: 0280 26680   073 669 1557  hjortisalen@gmail.com eller catta.hjort@malung-salen.se



Flyter eller sjunker?


Idag har eleverna fått letat olika saker som de tror flyter och sjunker.



Det var enkelt att hitta saker som flyter...svårare att hitta saker som sjunker.

 

Några grupper kom fram till att det de testade var tvunget att flyta i 10 sekunder innan de var säkra på att det flöt =)




 Johanna

fredag 15 februari 2013

Veckobrev v. 7


Hej!
I torsdags var jag hemma och vabbade. Istället hade klassen Karin Örarbäck som fröken.

I tisdags skrev eleverna färgdikter tillsammans med Marit.





Varje torsdag fram till sommarlovet kommer eleverna ha huvudräkningsprov. De har 1 minut på sig att räkna ut 16 tal. Det första provet är på lilla plus (addition 0-10) när eleverna har klarat det provet är det lilla minus (subtraktion 0-10) som testas. Efter det stora plus (0-20) osv.
Deras matteläxa kommer vara matteremsor. Jag kommer berätta vilket talområde de kommer ha prov på kommande vecka och utifrån det får de remsor. De får själva välja hur många remsor de vill ha. Vill de ta med sig fler hem under veckan så finns de att hämta i klassrummet.

På tisdag är det sista gången det är skridskor på idrotten.

Fritids är öppet v.9 för de elever som sagt till om plats.

Vårens utvecklingssamtal kommer att vara v.10-13. Jag har lagt in tiderna här ovanför. Hör av er så snart ni vet om tiden passar eller inte. Utvecklingssamtalet är max 30 minuter långt. Era barns omdömen ska finnas på familjewebben senast fredag 22 februari.

Trevlig helg!
Johanna

onsdag 13 februari 2013

LÄS!!



Hej

Vi har fått veta att flera elever på Sälens skola  fortfarande har löss!
Så länge inte alla kammar och behandlar så kommer vi att ha detta problem här på skolan.

Många föräldrar blir upprörda och irriterade över att lössen härjar vidare på skolan.

Vad ska vi göra? Inte släppa in de barn som inte blir luskammade och behandlade? Det går ju givetvis inte!

Ska vi kamma barnen här och ge alla lusfria en grön lapp, så vet alla vårdnadshavare om de behöver bahandla eller inte? Det går ju så klart inte heller!

Alla vårdnadshavare behöver ta sitt ansvar!

Se till att era barn blir lusfria!!!

Med tanke på de mail och blogginlägg som går ut från skolan idag borde alla barn vara luskammade och förhoppningsvis lusfria imorgon!

TACK!

Personalen

fredag 8 februari 2013

Veckobrev v.6


Hej!
Ännu en trevlig vecka har passerat med stormsteg. I torsdags och fredags var skolinspektionen på besök. De har intervjuat rektorn, skolhälsovården samt utvalda elever och lärare. De har fått rundvandring av eleverna och varit på besök i klassrummen.

I tisdags hade vi friluftsdag. Dagen var uppskattad av både elever och personal. Stort tack till alla föräldrar som följde med. Ni är guldvärda!




Från och med i måndags ansvarar jag för elevernas no-undervisning. Fram till sportlovet kommer vi arbeta med vatten. I torsdags frös eleverna vatten i mjölkkartonger. De ska dokumentera vattnets övergång från flytandeform till fastform och sen till gasform. 



På fredagar har vi Pettson och Findus tema. I fredags tillverkade eleverna egna mucklor av strumpan som ni skickade med =) Mucklorna befinner sig just nu i mucklornas värld ute i korridoren. Era barn är väldigt stolta så kom gärna in och titta på dom =)





Trevlig helg!
Johanna

tisdag 5 februari 2013

Info om torsdag


På torsdag är det ingen idrott i Sälenhallen. Eleverna kommer ha uteidrott på skolan istället, dock inte skridskor. Varma ytterkläder är det som gäller!


Jag vill att alla elever tar med sig ett tomt mjölkpaket till skolan på torsdag.



Jag vill även att ni letar fram en ensam strumpa som helst är färgglad och skickar med den till skolan så fort som möjligt. Vad den ska användas till får ni veta senare =)

Johanna

fredag 1 februari 2013

Veckobrev v.5


Hej!
Idag har vi haft en sånn där dag som jag kommer leva länge på...eleverna har arbetat superbra! =) Vi har haft Pettson och Findus tema hela dagen. Första timmen tittade vi på filmenTomtemaskinen och efter det fick eleverna svara på frågor från filmen. De har även skrivit en personbeskrivning av Pettson. Det är så himla roligt att få vara lärare i den här klassen och jag blir så glad av att se deras engagemang och deras vilja att lära sig mer!




Nästa vecka är det friluftsdag på tisdag. Eleverna kan välja mellan att åka slalom, snowboard eller längd. Om det är något barn som vill åka längdskidor så vill jag att ni meddelar mig detta på måndag. Det finns dock ingen möjlighet att hyra längdutrustning. Vi kommer åka vid Tandådalen Östra.
Kom ihåg att skicka med era barn matsäck den dagen!

Från och med måndag kommer det nya schemat att gälla. Det innebär att jag kommer att ansvara för matte, svenska, engelska och no-lektionerna. Birgitta kommer ansvara för so:n, Karin för musiken, Ammi för fritidspassen och Catta för idrotten.

På torsdag blir det ev. skridskor på idrotten. Jag återkommer med mer information om detta när jag vet säkert.

På torsdag och fredag kommer skolinspektionen till skolan.

Trevlig helg!
Johanna